Kurum Kültürü

03.03.2019 486

KURUM KÜLTÜRÜ

   Okulumuzda, eğitimin evrenselliği ilkesi ve "tüm öğrenciler öğrenebilir ve tüm öğretmenler öğretebilir" anlayışı üzerine, akademik bilgiye dayalı bir kurum kültürü oturtulmaya çalışılmaktadır. Bunun bir gereği olarak her türlü öneri, bilgi ve uygulamalar mevzuatına veya akademik bilgi ve kültüre dayandırılmaya çalışılmaktadır.

   Okulumuz personeli arasında saygı ve empatiye dayalı bir iletişim ve üst düzeyde paylaşım ve yardımlaşma vardır. Bu çerçevede zümre içinde ve zümreler arası işbirliği yapılmaktadır. Toplantılarda mevzuat tekrarından daha çok personeli güçlendirmeye dönük bilgi alış-verişine ağırlık verilmektedir.

   Acil konular dışında tüm kararlar öğretmen kurulunda ya da diğer kurul, ekip ve komisyonlarda alınmaktadır. Kişisel karar ve uygulamalar okulumuzun benimsemediği yönetim anlayışı olarak görülmektedir.

   Okulumuzda çalışanlar arasında iletişimi ve ilişkileri güçlendirmeye dönük olarak özel günlerde hediyeler alınmakta, hep birlikte yemek yenilmektedir. Bugün için okulumuzun köklü geleneği olarak yılsonu pikniği ve kermes diyebiliriz.

   Öğretmen-öğrenci-veli üçgeninde fazla bir sorun yaşanmamaktadır. Gözlemlenen bazı sorunlar da iletişimsizlikten kaynaklanmaktadır. Bu bakımdan kurum içi iletişimi geliştirecek yeni yöntemler bulmak gerekmektedir.

   Öğrencilerimize iyi bir insan, iyi bir vatandaş olma temel hedef olarak kazandırılmaya çalışılmaktadır.